Beboerne ud i naturen

Beboerne i naturen

Fysioterapeut Birgit Hansen startede for et halv år siden et projekt om natur og mennesker på Skovsminde plejecenter. Her fortæller hun hvordan projektet foregår.

På Skovsminde er vi så heldige at være tæt på skov, sø og strand. Vi har også en bus med plads til 9 personer. Vi er begyndt at lave en skovtur en gang om måneden for de beboere, som har lyst til at komme ud at gå i naturen.

Vi pakker en kurv med kaffe og småkager og drager så afsted til et af de skønne områder i nærheden, hvor man kan komme ud at gå. Når alle har fået rørt sig, finder vi et sted, hvor vi kan holde hvil og nyde kaffen. Mange steder er der bord og bænke og nogle steder kan vi også finde ly, hvis det regner.

Tilbuddet er målrettet de beboere, som gerne vil røre sig og som selv kan gå. Det er tænkt som et supplement til de øvrige tiltag på Skovsminde med stolegymnastik og træning i træningssalen.

Vi ved fra forskning, hvor gavnligt det er at komme ud i naturen, men det er også fantastisk at se det i virkeligheden: Høre hvordan beboerne får hyggesnakket med hinanden, mens de traver derudad. Se dem nyde stilheden og skønheden, mens de får et velfortjent hvil. Høre hvordan de på vejen hjem fortæller, hvor meget de har nydt turen fortæller Birgit Hansen.

Til toppen af siden