Grønt lys til fredagsbar på Skovsminde plejecenter

Grønt lys til fredagsbar på Skovsminde plejecenter

Aleris Omsorg har haft fredagsbar på Christians Have plejecenter i flere år – nu har politikkerne i Gribskov kommune ligeledes givet grønt lys til etablering af en fredagsbar på Skovsminde plejecenter.

Der er givet grønt lys for barer på Gribskov Kommunes plejehjem. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Shots, øl, en lille en og måske en flyversjus. Fredagsbar skal ikke kun være for de unge. Den nuværende ældreminister Thyra Frank, LA, blev landskendt for at drive plejehjem med portvin og nu åbnes der for, at ældre på plejehjem i Gribskov, så som Skovsminde plejecenter, kan få sig endnu en aktivitet, nemlig at gå på bar.

Det er social- og sundhedsudvalget, som netop har givet grønt lys for barer på plejehjem. Og det er en god ide, lyder det fra formand for frivilligforeningen Skovmindes Venner, Gurli Jensen.

- De ældre fortæller, at de gerne vil have hygge og samvær - og det er en bar jo. Vi har et sted på Skovsminde, hvor vi ville kunne oprette sådan en.

Birgit Roswall, V, fmd. for social- og sundhedsudvalget, støtter tanken.

- Hvis der er interesse for det, synes jeg, det er det en god aktivitet. Hvis nogen gerne vil have en lille en, skal man være mere end velkommen. Men det er de enkelte plejehjem, som må undersøge interessen.

Forslagsstiller Betina Sølver, S, mener, at en bar er en god anledning til at mødes.

- Det skal være en fest at bo på plejehjem, siger byrådsmedlemmet, der har hørt om en netop åbnet bar på et plejehjem ved Kolding.

- Beboerne gør sig fine og har store forventninger, så det er en god »aktivitet«. Fordi man flytter på plejehjem, går livet jo ikke i stå.

Læs artiklen om fredagsbaren på Skovsminde her

Til toppen af siden