Holbohave indviet af minister

Holbohave inviet

For en måned siden blev det nye dagcenter for demente, Holbohave, taget i brug af 20 brugere - og mandag den 10. oktober blev Holbohave officielt indviet med deltagelse af sundheds-og ældreminister Sophie Løhde (V).

I et stuvende fyldt hus med blandt andre politikere, ansatte, brugere, pårørende, repræsentanter fra ældrerådet og fra det frivillige miljø, blev ministeren vist rundt af centerleder Gitte Andersen. Hun kiggede ind i opholdsstuerne, fitness-rummet, hvileværelset og værkstedet, og var godt tilfreds med det, hun så.

- Det første, jeg kommer til at tænke på, er ordet »hjem.« Her er hyggeligt, og det minder ikke om en institution. Det virker som et sted, hvor der er rart at komme, og hvor der er en stor imødekommenhed med imødekommende rammer, siger ministeren efter rundvisningen.

Hun peger på, at stedet passer som fod i hose med regeringens nationale handlingsplan på demensområdet, som hun netop har fremlagt, og som nu er sendt i høring.

- Det passer perfekt ind i Danmarks nationale handlingsplan for demens. Med stedet her er vi godt på vej. For der er behov for flere aktivitetscentre, hvor der er mulighed for at lave meningsfulde aktiviteter. Det er et stort fokuspunkt. Jeg tror, at Holbohave vil være et sted, hvor andre vil søge inspiration, siger ministeren, der også ser positivt på, at dagcenteret er en selvstændig enhed.

Læs mere om ministeren besøg på Holbohave her. 

Billede 1: Sundheds-og ældreminister Sophie Løhde (V), administrende direktør i Aleris Omsorg Miriam Toft, centerleder Gitte Andersen, udvalgsformand Birgit Roswall og borgmester Kim Valentin. 

Sophie Løhde

Billede 2: Sophie Løhde klipper snoren til Holbohaves ny gyngesofa. 

Sophie indvier

Billede 3: Sophie Løhde havde også tid til at hilse på Holbohaves to faste beboere - kaninerne. 

Faste beboere

Til toppen af siden