Holbohave udvider åbningstiden

Holbohave, et frirum

Demensdagscenteret Holbohave i Blistrup udvider åbningstiden én dag om ugen fra klokken 15 til 21.

Social- og Sundhedsudvalget besluttede tirsdag aften at følge Ældrerådets anbefaling om at udvide åbningstiden på demensdagcenteret Holbohave med en hverdagsaften om ugen og en weekenddag om måneden. Det giver de pårørende mulighed for ekstra aflastning, siger udvalgsformand.

Det besluttede Social- og Sundhedsudvalget på dets møde tirsdag aften. Og det kan gøre en stor forskel for de pårørende til de demente, fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget Birgit Roswall (V).

"Selvom man elsker den demente, så kan det være hårdt og fylde meget i hverdagen at være pårørende. Derfor kan det give mere livskvalitet, at man som pårørende kan planlægge en hel dag om ugen, hvor man kan få tid for sig selv og eventuelt dyrke sine interesser for eksempel ved at deltage i aktiviteter," siger hun.

Holder også åbent en weekenddag om måneden

Social- og Sundhedsudvalget valgte også at følge Ældrerådets anbefaling om, at Holbohave holder åbent en weekenddag om måneden, hvor pårørende og brugere kan spise sammen i for eksempel et café-arrangement.

Birgit Roswall fortæller, at borgere i målgruppen, som ikke er visiteret til at komme på Holbohave, også skal tilbydes mulighed for at komme i den udvidede åbningstid fra klokken 15 til 21 eller til weekendarrangementerne. De kan for eksempel være demente, som ikke har behov for aflastning i dagtimerne eller benytter et andet dagtilbud.

Aleris Omsorg driver Holbohave, og her er administrerende direktør Miriam Toft glad formuligheden for at tilbyde de udvidede åbningstider:

"Vi ser frem til at tilbyde borgerne mulighed for indholdsrige og trygge stunder – også i aftentimerne," fortæller hun.

Vurderer behovet løbende

Holbohave vurderer behovet for de udvidede åbningstider løbende i samråd med de pårørende, borgerne og Holbohaves personale og ledelse og ikke mindst på et pårørendemøde efter tre måneder.

Den kommende tid planlægger kommunen og Holbohave, hvornår dagcenteret begynder at have udvidet åbningstid, og hvilke dage det skal være.

Læs artiklen om Holbohaves udviede åbningstider her

Til toppen af siden