KRAM dag blev en succes

KRAM dag

I anledning af lungedagen og verdens diabetesdag i november har Skovsminde ønsket at sætte lokal fokus på sundhed. Skovsminde holdt derfor en KRAM dag.

KRAM står for kost, rygning, alkohol og motion. Dagen bød på måling af vitale værdier samt vejledning og rådgivning, og var målrettet alle interesserede. KRAM dag blev hold d. 17.11.2016 og blev til en succes. 

Skovsminde beboere, byens borgere og alle medarbejdere fik mulighed for at få målt deres lungefunktion, blodsukker og blodtryk.

Det skete under kyndig og god vejledning af Mette og Marianne, som også havde inviteret nogle sygeplejestuderende. De sygeplejestuderende fik trænet deres færdigheder, mens Marianne og Mette gav vejledning og rådgivning.

Kl. 10.30 begyndte de første beboere at komme forbi og langsom blev der mere kø til de forskellige prøvetagninger. Der blev understreget, at målingerne ikke gør det ud for et lægecheck, men at de kan medvirke til at sige lidt om man bl.a. kunne være i risiko for at udvikle diabetes type 2.

Der kom mange spørgsmål om kost og motion. Flere borgere som var i træningscenteret afsluttede deres træning med en måling af deres værdier. Flere ældre blev overrasket over, hvordan motion og kost kan påvirke deres krop. Medarbejdere gik også med til en pusteprøve og en blodtryksmåling. Der blev uddelt mange pjecer og brochurer.

Alle blev bedt om at få værdierne skrevet ned. Som en kvindelig beboer sagde "Det er et bevis for at det går fint for mig, og det skal mine børn se."

En god og spændende formiddag sluttede ved 13.00-tiden og der var tid til at alle kunne få god og kyndig information om deres individuelle resultater.

Til toppen af siden