Aleris vinder størstedel af rekordstort udbud i Gribskov

Aleris fejrer vundet udbud i Gribskov Kommune

Aleris blev den helt store vinder i udbuddet af ældreomsorg, handicap og rehabilitering i Gribskov kommune, der er Danmarks største udbud nogensinde indenfor pleje og omsorg.

De private leverandører får fremadrettet en endnu større rolle end hidtil i Gribskov Kommune, som netop har udliciteret velfærdsydelser for mere end 2,6 milliarder kroner over de næste ni år.

Udbuddet er det største herhjemme på social- og sundhedsområdet i en kommune, der har mange års erfaring med private aktører på ældre- og sundhedsområdet herunder Aleris, som har været samarbejdspartner siden 2006.

Mens en tredjedel af opgaverne på området hidtil har været i kommunalt regi og resten udført af private leverandører, så ligger kun en fjerdedel af opgaverne fremover på kommunale hænder.

Den bedste kvalitet til den bedste pris

Til Ritzau siger borgmester Kim Valentin (V): – Vi har i udbuddet lagt vægt på, at udlicitering ikke bare er spørgsmål om at levere en service så billigt som muligt, men at det i lige så høj grad handler om kvalitet, og at borgerne kommer i første række. – Jeg er meget tilfreds med, at borgerne i Gribskov kan se frem til en god kvalitet i den service, som vedrører flere tusinde mennesker i kommunen.

– I Aleris koncernen fokuserer vi hele tiden på at yde den bedste kvalitet gennem innovative løsninger og godt partnerskab med kommunerne, siger Aleris' direktør, Geir Lægreid. At vi har genvundet så stor en andel af udbuddet tager vi som tegn på, at vi her har ramt den rigtige balance.

Medarbejdere bliver i Aleris regi

Aleris har genvundet driften af Skovsminde Plejecenter, Bakkebo Plejecenter, Kirkeleddet og Skipperstræde handicapboliger, handikapstøtte i hjemmet. Derudover skal Aleris drive Bymosevej træningscenter samt træningscentre på alle kommunens 5 plejecenter. Kontraktlængden er 6 + 3 år med driftstart d. 1. juni i år.

Der er stor lettelse at spore blandt Aleris' mange medarbejdere. Susanne Pallesen, teamkoordinator på Bakkebo Plejecenter siger: – Vi har længe ventet i spænding på udfaldet af udbuddet, og det var med stor glæde og lettelse at Aleris vandt udbuddet. Så får vi lov at blive på Bakkebo og arbejde videre med vores værdier, og fortsætte alle de gode tiltag vi har startet op. Det giver dejlig ro og arbejdsglæde, og det smitter af på vores beboere og pårørende. Vi glæder os til at tage fat på de nye opgaver, der ligger i den nye kontrakt.

Til toppen af siden