Knæsmerter | Fysioterapi mod ondt i knæet
Har du knæsmerter, der begrænser din bevægelighed og livskvalitet? Vores erfarne fysioterapeuter tilbyder effektiv behandling af dine knæproblemer. Mød os på klinikker i hele landet.
Knæsmerter er en udbredt lidelse hos mennesker i alle aldre. Smerterne kan variere i intensitet fra en mild irritation under bestemte aktiviteter til en konstant og invaliderende smerte.
Knæsmerter er en advarsel fra kroppen om, at noget er galt. Hvis du har ondt i knæet over længere tid eller oplever alvorlig smerte, anbefaler vi, at du booker en konsultation hos Aleris Fysioterapi.
Effektiv behandling af knæsmerter
Din konsultation starter med en grundig vurdering af knæets bevægelighed, muskelstyrke og eventuelle skader, og vi drøfter om dine symptomer og eventuelle tidligere behandlinger.
Sammen med dig skræddersyr vi et behandlingsforløb, som vil hjælpe dig af med dine knæsmerter og forebygge, at de vender tilbage.
Priser og tilskud
Se vores priser, og læs om dine muligheder for at få tilskud til din behandling hos fysioterapeut.
Mød os tæt på dig
Mød vores erfarne fysioterapeuter i Ringsted. Den 1. december 2024 åbner vi også i Aalborg, Aarhus og København.
Fleksibel træning | Vælg din løsning
Vi ved af erfaring, at de bedste resultater opnås, hvis træningen nemt kan passes ind i din hverdag og livssituation.
Derfor kan du skræddersy din træning til dine behov. Vælg mellem holdtræning, selvtræning eller individuel træning hos en fysioterapeut.
Holdtræning
Træn med andre i samme situation som dig i vores moderne træningsfaciliteter og under vejledning af vores fysioterapeuter.
Selvtræning
Vælg selv, hvor og hvornår du træner med støtte fra vores brugervenlige app og et personligt træningsprogram.
Individuel træning
Book en 1:1 træningssession med din fysioterapeut, hvis du har brug for tæt dialog og personlig vejledning.
Din behandling kan bestå af
Hvorfor får jeg ondt i knæet?
Der kan være mange årsager til, at man får ondt i knæet. Overbelastning, løberknæ, irritation i slimsækkene og slidgigt i knæet er blandt de mest hyppige, men forkert træningsteknik og uhensigtsmæssigt fodtøj kan også spille en rolle.
Knæet er en kompleks struktur, der består af knogler, brusk, ledbånd og sener. Selv problemer med hofte eller fod kan resultere i knæsmerter på grund af kroppens komplekse mekanik og hvordan den påvirker vores bevægelsesmønstre.
Vores erfarne fysioterapeuter hjælper dig med at afklare årsagerne til dine knæsmerter og tilrettelægge et effektivt behandlingsprogram, der hjælper dig fri af dine smerter.
Hyppige årsager til ondt i knæet er:
Løberknæ og smerter ved løb: Løberknæ (iliotibialbåndssyndrom) er en af de mest almindelige årsager til knæsmerter hos løbere. Det opstår ofte på grund af overbelastning eller biomekaniske ubalancer. Symptomerne på løberknæ er smerter på ydersiden af knæet, især ved aktivitet som løb eller nedstigning af bakker.
Irritation i slimsæk: Knæirritationer, som fx patellofemoralt smertesyndrom, kan være forårsaget af overbelastning eller dårlig justering af knæskallen. Symptomer på irritation i slimsækken kan omfatte hævelse, ømhed og smerte foran eller omkring knæskallen ved bevægelse.
Slidgigt i knæet: Slidgigt i knæet kan medføre smerter, stivhed og nedsat bevægelighed. Symptomer omfatter gradvis forværrede knæsmerter, stivhed, og knasende lyde ved bevægelse af knæet.
Gode råd til genoptræning efter en knæskade
Genoptræning efter en knæskade er afgørende for at genvinde fuld bevægelighed og styrke i knæet. Her er nogle vigtige ting, du selv kan gøre for at sikre en effektiv genoptræning:
Følg dit genoptræningsprogram: Det er vigtigt at følge det skræddersyede træningsprogram, som din fysioterapeut har udarbejdet for dig. Øvelserne vil hjælpe med at genopbygge muskelstyrke og stabilitet i knæet og bør udføres regelmæssigt for at opnå de bedste resultater.
Tag små skridt ad gangen: Start forsigtigt og øg langsomt intensiteten af din træning. Pres ikke knæet for hårdt i begyndelsen, da dette kan forlænge genoptræningsperioden eller forværre skaden.
Undgå at overbelaste knæet: Selv efter knæet føles bedre, skal du være opmærksom på ikke at overbelaste det for hurtigt. Sørg for at give knæet tilstrækkelig hvile mellem træningssessioner og undgå aktiviteter, der kan sætte for meget pres på leddet.
Korrekt fodtøj: Brug sko, der støtter korrekt og aflaster knæet under både daglige aktiviteter og træning. Forkert fodtøj kan skabe ekstra belastning på knæet og forsinke helingen.
Hold dig aktiv: Selvom det er vigtigt at være forsigtig, bør du stadig forsøge at holde dig aktiv med skånsomme aktiviteter som gang eller svømning, når du er klar. Dette kan hjælpe med at forbedre din cirkulation og fremme helingsprocessen.
Book tid til din første konsultation
Mød vores erfarne fysioterapeuter online eller i vores klinik i Ringsted. Den 1. december 2024 åbner vi også i Aalborg, Aarhus og København.