Seneskedehindebetændelse

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

I mange tilfælde går seneskedehindebetændelse over af sig selv ved aflastning, men hjælper dette ikke, kan man lindre generne hos de fleste med en lille operation.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Senerne til fingre og håndled løber gennem snævre seneskeder på deres vej fra musklerne i underarmen til den knogle, hvor de fæstner. I seneskederne kan der opstå irritation af det glidevæv, der omgiver senerne. Det betyder, at vævet hæver op, og afklemmes i den snævre seneskede. Ofte opstår seneskedehindebetændelse ved senerne til tommelfingersiden i håndleddet.

Årsager til seneskedehindebetændelse

Sygdommen er meget almindelig, ikke mindst hos kvinder. Undertiden opstår symptomerne efter overbelastning.

Symptomer på seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse giver ømhed og smerter ved brug af hånden. Oftest er smerterne lokaliseret til håndleddets tommelfingerside, hvor tilstanden kaldes De Quervain. 

Smerterne forværres ved brug af hånden, ved bevægelse af håndled samt når man løfter ting. Smerterne kan blive så kraftige, at man stort set ikke kan bruge hånden. Man kan ofte ikke bevæge tommelfingeren og heller ikke håndleddet.

Behandling af seneskedehindebetændelse

Behandlingsmulighederne er flere. I mange tilfælde går lidelsen over af sig selv ved aflastning. Man kan forsøge med en skinne, men mange patienter finder skinnen generende, idet den besværliggør de daglige aktiviteter. Blokade med binyrebarkhormon kan forsøges og kan hos en del patienter give varig lindring.

Varer symptomerne ved, kan man operere med åbning og deling af den aktuelle seneskede. Dette giver hos flertallet en god lindring.

Til toppen af siden