EMG

Pralebanner
Ved en EMG-undersøgelse undersøges musklernes elektriske aktivitet. Herved kan man diagnosticere sygdomsprocesser i selve musklen eller i de nerver, der forsyner musklen.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hvornår bruges EMG?

EMG er en forkortelse af elektromyografi. EMG anvendes, når man skal undersøge for:

  • Påvirkning af nerveforsyningen til en given muskel
  • Alle former for såkaldt nervebetændelse og muskelbetændelse
  • Afklemning af nerver ved fx håndled, albue og knæ og diskusprolaps i nakke og lænd
  • Sygdomme i nerveceller i rygmarven
  • Muskelsygdomme
  • Sygdomme i overgangen mellem nerver og muskler

Udover EMG kan det være nødvendigt at lave nerveledningsundersøgelsen ENG.

Der er ingen forberedelser til EMG-undersøgelsen. Bruger du medicin, skal du tage denne som vanligt. Da undersøgelsen omfatter brug af nåleelektroder, som placeres i musklen, er det vigtigt, at du gør opmærksom på, hvis du tager blodfortyndende medicin.

Hvordan foregår EMG-undersøgelsen?

EMG-undersøgelsen foregår ved, at en tynd nål placeres forskellige steder i musklen. Når musklen aktiveres, kan man registrere og analysere musklens aktivitet.

EMG-undersøgelsen foretages af en læge. Du ligger ned under undersøgelsen, og undersøgelsen tager ca. 1 - 2 timer afhængig af hvilken diagnose, der ønskes afklaret.

Efter EMG-undersøgelsen

Der skal ikke tages specielle hensyn. Efter undersøgelsen analyseres resultaterne, og der udfærdiges en rapport om resultaterne, som sendes til den henvisende læge.

Er EMG-undersøgelserne ubehagelige?

EMG opfattes meget forskelligt. Nogle sammenligner ubehaget med en blodprøvetagning, mens andre finder det mere ubehageligt.

Er der bivirkninger ved EMG?

Der er ingen bivirkninger ved EMG-undersøgelsen. Dog kan der i nogle tilfælde være let ømhed i 1 - 2 dage efter nåleindstik.

Til toppen af siden