EMG

Pralebanner
Ved en EMG-undersøgelse undersøges musklernes elektriske aktivitet. Herved kan man diagnosticere sygdomsprocesser i selve musklen eller i de nerver, der forsyner musklen.

Kontakt os

København

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hvornår bruges EMG?

EMG er en forkortelse af elektromyografi. EMG anvendes, når man skal undersøge for:

  • Påvirkning af nerveforsyningen til en given muskel
  • Alle former for såkaldt nervebetændelse og muskelbetændelse
  • Afklemning af nerver ved fx håndled, albue og knæ og diskusprolaps i nakke og lænd
  • Sygdomme i nerveceller i rygmarven
  • Muskelsygdomme
  • Sygdomme i overgangen mellem nerver og muskler

Udover EMG kan det være nødvendigt at lave nerveledningsundersøgelsen ENG.

Der er ingen forberedelser til EMG-undersøgelsen. Bruger du medicin, skal du tage denne som vanligt. Da undersøgelsen omfatter brug af nåleelektroder, som placeres i musklen, er det vigtigt, at du gør opmærksom på, hvis du tager blodfortyndende medicin.

Hvordan foregår EMG-undersøgelsen?

EMG-undersøgelsen foregår ved, at en tynd nål placeres forskellige steder i musklen. Når musklen aktiveres, kan man registrere og analysere musklens aktivitet.

EMG-undersøgelsen foretages af en læge. Du ligger ned under undersøgelsen, og undersøgelsen tager ca. 1 - 2 timer afhængig af hvilken diagnose, der ønskes afklaret.

Efter EMG-undersøgelsen

Der skal ikke tages specielle hensyn. Efter undersøgelsen analyseres resultaterne, og der udfærdiges en rapport om resultaterne, som sendes til den henvisende læge.

Er EMG-undersøgelserne ubehagelige?

EMG opfattes meget forskelligt. Nogle sammenligner ubehaget med en blodprøvetagning, mens andre finder det mere ubehageligt.

Er der bivirkninger ved EMG?

Der er ingen bivirkninger ved EMG-undersøgelsen. Dog kan der i nogle tilfælde være let ømhed i 1 - 2 dage efter nåleindstik.

Til toppen af siden