Gastric sleeve

Ved en gastric sleeve kan du forvente at få et vægttab på ca. 80 - 85 % overvægten

Gastric sleeve er et kirurgisk indgreb, der udføres som en kikkertoperation. En gastric sleeve medfører et vægttab ved at begrænse fødeindtagelsen og mindske sultfølelsen. Metoden er veletableret i mange andre lande, men i Danmark er Aleris-Hamlet de eneste, som pt. tilbyder behandlingen.

 

Gastric sleeve illustrationVed en gastric sleeve fjerner man ca. 85 % af mavesækken, således at mavesækken får form som et langt rør (sleeve betyder ærme), der kan rumme mellem 50 ml og 200 ml. Nerverne til mavesækken og mavemunden bevares, og der bypasses ikke noget tarmområde som ved en gastric bypass.

Den del af mavesækken, der fjernes havde tidligere en lagringsfunktion, og det var samtidig her, hvor sulthormonerne blev dannet. Når denne del af mavesækken er væk, kan man ikke længere indtage så meget mad som før og får en nedsat sultfølelse. Da den nye lille mavesæk er mindre, bliver trykket lidt højere end tidligere, og maven tømmer sig derfor hurtigere. Idet maden når tyndtarmen hurtigere, frisættes mæthedshormoner, hvilket betyder, at man føler tidligere mæthed. Dette er det vigtigste i forhold til vægttab.

Gastric sleeve vælges i stigende grad fordi:

  1. Vægttabet er stort set det samme som ved en gastric bypass
  2. De fleste undgår dumping
  3. Bevaring af tarmsystemet nedsætter risikoen for tarmforsnævring, fejlernæring, blodmangel, vitaminmangel, proteinmangel og afkalkning af knoglerne

Du skal dog være opmærksom på, at operationen kan ikke føres tilbage,, idet en større del af mavesækken fjernes helt ved operationen

Hvordan er det typiske forløb ved gastric sleeve?

De fleste kommer først til et uforpligtende informationsmøde, inden de beslutter sig for at gå videre. Hør på videoen, hvad du efterfølgende kan forvente.

 

Mulige bivirkninger og komplikationer

Som ved alle andre operationer er der også en lille risiko for komplikationer ved en fedmeoperation. Peter Funch-Jensen forklarer her, hvad du skal være opmærksom på.

Kontakt os

København

Til toppen af siden