Aleris støtter mental trivsel blandt unge
Aleris vil i samarbejde med Skoleglæde.nu sætte mental trivsel på skoleskemaet og hjælpe de unge til at blive mere robuste og livsduelige.
Det mentale helbred er afgørende for unges daglige funktion, personlige udvikling, livskvalitet og sociale relationer. Derfor er det også meget bekymrende, at psykiske sygdomme og selvrapporterede mentale helbredsproblemer er stigende blandt danske børn og unge. Ifølge en ny rapport fra ”Vidensråd for Forebyggelse” kalder en stigende mental mistrivsel blandt børn og unge på nye løsninger.
På den baggrund har Aleris indgået et 4-årigt samarbejde med Skoleglæde.nu. Målet er, at vi sammen skal udvikle et trivselsforløb med fokus på mental sundhed til unge i folkeskolen med henblik på at uddanne dem i det gode liv, så de bliver mere robuste og livsduelige. Vi skal møde dem på deres banehalvdel og give dem redskaber til at håndtere livet på godt og ondt.
”Med mere end 150 psykologer og psykiatere i Aleris PP ønsker vi at bidrage til denne vigtige og presserende samfundsopgave omkring styrkelsen af vores børn og unges trivsel og mentale sundhed. Derfor giver det utrolig god mening, at vi, som en del af vores CSR-strategi, bringer vores kompetencer i spil i samarbejde med et stærkt passioneret team fra Skoleglæde.nu, der siden 2000 har arbejdet med læring og trivsel i uddannelsessektoren”, fortæller adm. direktør Michael Gram Kirkegaard.
Gennem et nyt digitalt undervisningsforløb ønsker vi at støtte eleverne med viden, inspiration og konkrete værktøjer, så de lærer at forstå sig selv og deres omverden bedre. Samtidig får lærerne brugbare redskaber til at forstå klassens trivsel og omsætte de psykologiske dynamikker og behov til meningsfulde handlinger.
”Med undervisning i trivselsfremmende adfærd, positiv psykologi og personligt lederskab i børnehøjde vil vi sammen med Aleris klæde eleverne på, så de inspireres til at kende sig selv bedre og opmuntres til at passe på sig selv og hinanden i klasserne. De skal opdage, at vi alle har vores særlige styrker, og at det er ok at bede om hjælp både i klassen og i livet generelt”, forklarer Henrik Leth, grundlægger af Skoleglæde.nu.