Skip to Content

Neurofysiologi

Man kan desuden ved måling af den elektriske aktivitet i muskler afgøre, hvorvidt der er tegn på betændelsestilstande eller tegn på sygdom i kontakten mellem nerver og muskler.

Undersøgelserne ordineres ofte af Aleris egne neurologer, når der skal stilles en præcis diagnose, men du kan også få en anden læge til at henvise dig til Aleris Neurofysiologiske Klinik. Undersøgelserne udføres af en speciallæge i neurofysiologi. Efter undersøgelse og vurdering sendes resultatet til den henvisende læge.

Vi tilbyder følgende undersøgelser:

EEG (elektroencephalografi)

EEG bruges til udredning af epilepsi. Ved undersøgelsen måles de elektriske svingninger i hjernen. Under undersøgelsen anvendes video for at registrere anfald eller ufrivillige bevægelser. Læs mere om EEG her »

EMG (elektromyografi)

Formålet med EMG er at måle den elektriske aktivitet i muskler. Man kan her dels afgøre, om der er påvirkning af nerveforsyningen til en given muskel og dels undersøge, hvorvidt der kan være tale om muskelbetændelsestilstand. Udover EMG kan det være nødvendigt at lave nerveledningsundersøgelsen ENG (se nedenfor). Læs mere om EMG her »

ENG (elektroneurografi)

ENG er en undersøgelse af en eller flere nervebaner i arme og / eller ben. Undersøgelsen bruges fortrinsvis til at diagnosticere afklemning af nerver samt "nervebetændelser". Læs mere om ENG her »

VEP (visuel-evoked potentiales)

VEP er en undersøgelse af synssansens nerveforbindelser til hjernens synscenter. Undersøgelsen anvendes ved mistanke om skader i synssansens nerveforbindelser i hjernen. Ved VEP stimuleres øjnene med et blinkende skakbrætmønster og signalerne registreres over synsbarken. Læs mere om VEP her »

Back to top