Slidgigt i bagfoden

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Smerter fra slidgigt i bagfoden kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke hjælper, kan vi tilbyde en stivgørende operation af et eller flere af bagfodens tre led.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Slidgigt i bagfoden

Slidgigt er den almindeligste form for gigt. Det er en nedbrydende gigtform, der overvejende angriber leddene. Det er ofte en langsomt, fremadskridende sygdom, hvor brusken i leddet gradvist ødelægges. Slidgigt i bagfoden opstår i ledfladerne mellem hælbenet, rullebenet, bådbenet og terningebenet.

Årsager til slidgigt i bagfoden

Det er i mange tilfælde uvist, hvorfor der opstår slidgigt i bagfoden. I visse tilfælde skyldes slidgigten tidligere brud eller andre skader i leddet. I andre tilfælde ødelægges ledbrusken af leddegigt eller urinsyregigt. En hyppig årsag til slidgigt i bagfoden er medfødt platfod, der forværres med alderen eller en platfod, der er opstået efter, at en sene i foden er blevet skadet. Sygdommen kan ramme alle fra 20-års alderen. Dog stiger hyppigheden med alderen.

Symptomer på slidgigt i bagfoden

Slidgigt i bagfoden er kendetegnet ved smerter, nedsat bevægelighed, nedsat gangdistance og halten. Smerterne opleves som igangsætningssmerter, belastningssmerter og hvilesmerter. Ved platfod opstår der en tiltagende fejlstilling i bagfoden, hvor hælen glider ud af, og svangen synker ned.

Behandling af slidgigt i bagfoden

Korrektion af fodtøj og indlæg kan i visse tilfælde lindre smerterne. Speciallægen kan vurdere, hvilken fodtøjsløsning, der kan komme på tale i netop dit tilfælde. Fodtøjet kan sædvanligvis bevilliges efter serviceloven, hvis du får en henvisning / ordination af speciallægen.

Hvis en operation er aktuel, bliver du tilbudt en stivgørende operation af et eller flere af bagfodens tre led: Leddet mellem hælben og rulleben, leddet mellem rulleben og bådben eller leddet mellem hælben og terningeben.

Evnen til at bøje op og ned i ankelleddet påvirkes ikke, og som udgangspunkt forventer vi, at du kommer til at kunne gå uden at halte.

Video om slidgigt i bagfoden

Se video om slidgigt i bagfoden »

 

 

 

Læs om andre typer gigt

Slidgigt i albuen » Slidgigt i fingrene » Slidgigt i lænden »
Slidgigt i anklen » Slidgigt i håndled » Slidgigt i skulderleddet »
Slidgigt i hoften » Slidgigt i tommelfingeren » Slidgigt i skulderhøjdeleddet »
Slidgigt i mellemfoden » Slidgigt i knæet »
Leddegigt »
Slidgigt i storetåen » Slidgigt i nakken » Psoriasisgigt »
Til toppen af siden