Kuskefod

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Kuskefod er en fortykkelse af svangens seneplade, ofte ledsaget af en tydelig knudedannelse i svangsenen. Det er en relativ sjælden lidelse, som oftest behandles med indlæg i skoene.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Lidelsen kaldes også for Dupuytrens kontraktur, opkaldt efter den franske kirurg Dupuytren (1777 - 1835). Det er en tilstand der kan give smerter og gener når foden belastes idet knuderne kan være ømme at gå på. Den kan ramme den ene fod eller begge fødder.

Årsager til kuskefod

Årsagen er ikke fuldt klarlagt, men det skyldes utvivlsomt arvelige anlæg. Det er endvidere kendt, at tobaksrygning, alkoholmisbrug og sukkersyge har indflydelse på lidelsens udvikling. Lidelsen er ret udbredt blandt nordboere især hos voksne mænd.

Behandling af kuskefod

Kuskefod kan behandles kirurgisk, hvis aflastende indlæg ikke har virket tilfredsstillende. Ved det kirurgiske indgreb fjernes knuderne i senepladen i svangen. 

Til toppen af siden