Nedgroet negl

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Nedgroede negle skyldes som regel, at neglene på et tidspunkt er blevet klippet forkert eller at man går i for stramme sko. Nedgroet negl kan behandles med bøjlebehandling eller ved en operation.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Nedgroede negle opstår, når neglenes siderande trykkes ned i neglefalsene, som er de grøfter, neglenes siderande skråner ned i. Hvis siderandene trykkes hårdere mod huden i neglefalsen, kan det føre til dannelse af hård hud, ligtorne eller endda sårdannelse. Det giver ømhed eller smerter og kan eventuelt føre til infektion.

Oftest er det en eller begge storetåsnegle som er nedgroede.

Hvorfor får man nedgroede negle?

Der kan være flere årsager til, at negle bliver nedgroede:

 1. Forkert fodtøj, hvor tæerne gennem længere tid er blevet klemt sammen af fodtøjet. Hvis storetåen presses ind under 2. tåen pga. for spidst fodtøj, presses storetåneglen mere lodret ned i neglefalsen og kødet
 2. Forkert klippede negle, hvor man klipper neglene for langt ned i siderne. Herved vokser kødet (tåens blomme) op foran neglen ude i siderne. Herved vil neglen trykke sig ind i kødet foran neglefalsen, når den vokser fremad og ud
 3. Fejldannelse af neglen

Nedgroede negle forekommer hyppigere med stigende alder, men kan også forekomme i barne- og teenagealderen. Kvinder er mest udsatte, da de typisk går med de mest tilspidsede sko. Det er også kvinderne, der oftest klipper neglene for korte og ned i siderne.

Behandling af nedgroet negl

Hos en fodterapeut kan du få en såkaldt bøjlebehandling, som retter neglen ud, efterhånden som den vokser ud - på samme måde som ved en tandregulering.

Ved en operation for nedgroet negl kan du i lokalbedøvelse få fjernet den del af neglen, der er i neglefalsen.

Til toppen af siden