Nerveknude

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

En nerveknude på foden behandles først med indlæg i fodtøjet. Hvis dette ikke har effekt, kan blokadebehandling prøves. Mange tilfælde kræver dog operation.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hvad er nerveknude?

En nerveknude (mortons neurom) er et fortykket og overfølsomt område på en nerve i forfoden – oftest mellem 3. og 4. mellemfodsknogle. Den dannes formentlig ved irritation af nerven som følge af forfodsnedfald. Tilstanden ses hyppigst hos kvinder.

Symptomer på nerveknude

Patienten oplever smerter, når foden belastes. Ofte beskrives nervesmerterne som snurrende, stikkende, brændende e.l. Der kan også være smerter i hvile.

Behandling af nerveknude

En nerveknude behandles i første omgang med aflastende indlæg i fodtøjet, hvorved forfoden løftes. Det er vigtigt, at du anvender solidt, rummeligt fodtøj, så foden ikke presses sammen, da det kan forværre smerterne.

Hvis dette ikke har effekt, kan indsprøjtninger med binyrebarkhormon prøves. Mange tilfælde kræver dog operation. Ved den kirurgiske behandling fjernes nerveknuden. I visse tilfælde kan man måske nøjes med at løsne nerven.

Video om fjernelse af nerveknude i fodenSe video om fjernelse af nerveknude »

Til toppen af siden