Slidgigt i håndled

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Slidgigt i håndleddet opstår typisk som følge af et brud i spolebenet eller brud på en af håndrodsknoglerne. Tilstanden medfører smerter i håndleddet. For mange patienter er en stivgørende operation en god løsning.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Årsager til slidgigt i håndleddet

slidgigt i håndled

Hvis et brud går helt ind i håndleddet, kan der opstå ujævnheder i ledfladerne. Derved opstår der en øget slidtage, som med tiden fører til slidgigt. Undertiden kan ledbåndsskader også være årsagen til slidgigten.

Symptomer ved slidgigt i håndleddet

I starten er der primært smerter i forbindelse med belastning af håndleddet. Senere forekommer der også hvilesmerter, og bevægeligheden nedsættes hos de fleste. Der kan være hævelse og væskeansamlinger i leddet. Håndens funktion bliver nedsat, ikke mindst evnen til kraftgreb.

Behandling af slidgigt i håndleddet

Skinne

slidgigt i håndled

Der er flere behandlingsmuligheder. Bandagering med en skinne kan i nogle tilfælde give lindring, men mange kan ikke affinde sig med at anvende skinnen, der er i vejen ved mange daglige gøremål og hurtigt bliver beskidt.

Stivgørelse af håndled

Stivgørelse er for mange personer en god løsning. I mange tilfælde er det angrebne led allerede blevet mere eller mindre stift inden operationen, så forskellen i funktion vil ikke blive meget ændret, men det er smertelindringen, der er gevinsten. 

Efter stivgørelse af håndleddet kan du ikke bevæge håndleddet op og ned samt fra side til side. Drejebevægeligheden af under­armen og bevægeligheden af fingrene bevares.

Læs om andre typer gigt

Slidgigt i albuen » Slidgigt i fingrene » Slidgigt i lænden »
Slidgigt i anklen » Slidgigt i hoften » Slidgigt i skulderleddet »
Slidgigt i bagfoden » Slidgigt i tommelfingeren » Slidgigt i skulderhøjdeleddet »
Slidgigt i mellemfoden » Slidgigt i knæet »
Leddegigt »
Slidgigt i storetåen » Slidgigt i nakken » Psoriasisgigt »
Til toppen af siden