EKG - elektrokardiogram

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Et EKG – også kaldet et hjertekardiogram eller elektrokardiogram – er den mest almindelige metode til at undersøge hjertets funktionsevne.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hvad er et elektrokardiogram – EKG?

Hjertet er en stor muskel, der rytmisk trækker sig sammen for at pumpe blodet rundt i kroppen. I hjertet findes der et impulscenter (sinusknuden), der fungerer som hjertets pacemaker og styrer hjertets sammentrækninger med elektriske impulser.

Med et EKG kan vi måle de elektriske impulser, der opstår i hjertemuskulaturen under hjertets arbejde og se evt. afvigelser i hjerterytmen. Et EKG foretages enten i hvile eller under belastning, hvor undersøgelsen foregår på en motionscykel. Dette kaldes også for et arbejds-EKG.

Hvad bruges EKG til?

EKG bruges til at undersøge, om hjertet fungerer, som det skal – og til at opklare en eventuel sammenhæng mellem symptomer og hjertets funktion. EKG. Hvis du har symptomer fra hjertet såsom åndenød, brystsmerter, besvimelse eller hjertebanken, er det en god idé at få lavet et EKG.

Hvordan foregår undersøgelsen?

EKG'et optages, mens du ligger ned med elektroder på kroppen. EKG'et giver oplysninger om hjerterytmen og viser, om der er tegn på, at hjertet ikke fungerer optimalt. Der er intet ubehag ved undersøgelsen.

Til toppen af siden