Byld i endetarm

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

En byld i endetarm (anal absces) er en ansamling af betændelse i vævet omkring endetarmsåbningen. Det kan behandles effektivt med en mindre operation.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Betændelsen opstår i en af de kirtler, der ligger op til endetarmens lukkemuskler. Derfra breder betændelse sig til det omgivende væv omkring endetarmsåbningen og danner en ansamling af pus i vævet. Ved visse sygdomme er der en øget risiko for betændelse i kirtlerne ved endetarmsåbningen.

Symptomer på byld i endetarm

Symptomerne på byld ved endetarmen er en trykkende konstant smerte, ofte med lokaliseret hævelse og rødme omkring endetarmsåbningen. I reglen er der samtidig let feber.

Behandling af byld i endetarm

Antibiotika som eneste behandling er uden virkning. Den eneste effektive behandling af en byld ved endetarmsåbningen er kirurgisk. Indgrebet foretages i fuld bedøvelse, hvor bylden udtømmes for betændelse via et snit i huden. Når betændelsen er tømt ud, sker der en hurtig bedring af symptomerne.

Behandling på Aleris-Hamlet

Aleris-Hamlet tilbyder ikke akut behandling af bylder ved endetarmen. Ved tilbagevendende bylder, som er tegn på enten dårlig drænage af tidligere bylder eller komplicerende fisteldannelse, tilbyder vi operation.

Til toppen af siden