Tarmkræft - tyktarmskræft og endetarmskræft

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Tyktarmskræft og endetarmskræft er nogle af de hyppigste kræftformer i Danmark med ca. 4.000 nye tilfælde af tarmkræft hvert år og en stadig stigende hyppighed fra år til år.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Tarmkræft spredningDesværre er det også nogle af de kræftsygdomme, der har den højeste dødelighed. Dette skyldes, at de oftest opdages for sent, fordi de fleste kræftknuder først giver symptomer på et fremskredent tidspunkt.

Da tarmkræft i de tidlige faser næsten altid kan kureres, er det vigtigt at reagere på de mindste tarmsymptomer eller om muligt indgå i et screeningsprogram.

Undersøgelse for tarmkræft 

På Aleris-Hamlet tilbyder vi undersøgelse for tyktarmskræft og endetarmskræft med koloskopi og sigmoideoskopi. Undersøgelserne foretages af en erfaren speciallæge, som er særligt specialiseret i kikkertundersøgelser af tarmen. 

Vi anbefaler screening for tarmkræft fra 50-års alderen. Hvis man tilhører enrisikogruppe, bør screeningsundersøgelserne påbegyndes før 50-års alderen.

Fra polyp til tarmkræft

Tarmkræft opstår næsten altid i en eksisterende og helt godartet polyp i tyktarmen. Når en polyp har siddet i tarmvæggen i adskillige år og har nået en vis størrelse, er der en betydelig risiko for udvikling af kræft. Undersøgelse for polypper og fjernelse af disse ved koloskopi er derfor en af de bedste former for forebyggende behandling.

Symptomer på tarmkræft

Blod i afføringen eller blødning fra endetarmsåbningen

Blod i afføringen eller blødning fra endetarmsåbningen er det hyppigste symptom på tarmkræft. Kræft i endetarmen vil ofte i starten give symptomer, som ligner hæmoridegener

Andre symptomer

Mavesmerter, kvalme, nedsat appetit og vægttab er andre symptomer på tarmkræft, men disse optræder i reglen først ved fremskreden sygdom

Behandling af tarmkræft

Behandlingen af tarmkræft er næsten altid operation med fjernelse af det stykke tarm, hvor kræftknuden sidder. Hvis kræftknuden er på et tidligt stadium, er chancen for helbredelse 80 - 90 % og yderligere behandling er ikke nødvendig. Hvis kræftknuden er mere fremskreden, er chancen for helbredelse 50 % eller lavere.

Hvis vi ifb. med undersøgelserne finder tarmkræft, vil vi sørge for, at du bliver henvist hurtigt til et offentligt Kræftcenter.

Til toppen af siden