Er du langsynet?

Vil du gerne kunne se skarpt på kort afstand igen - uden briller eller kontaktlinser? Vi tilbyder forskellige behandlinger til korrektion af langsynethed.

Mange mennesker er afhængige af briller eller kontaktlinser pga. langsynethed. Langsynede kan for det meste se skarpt i det fjerne, mens synet for nære objekter kontinuerligt forværres - og hovedpine forekommer ofte.

Normalt syn vs langsynet

Normalt syn

Det normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så både nære og fjerne objekter fremstår skarpe. Et normalt øjes optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) dirigerer indkommende lysstråler (de billeder vi ser) således at de lander præcist i den centrale nethindes fokus, så det skarpeste billede dannes.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning, og måles i dioptrier. Er brydningskraften korrekt, vises de billeder ser skarpt på nethinden.

LangsynetDet langsynede øje er typisk vokset for kort. En anden, mere sjælden årsag til langsynethed er, at brydningskraften mellem hornhinden og linse er for svag. I et langsynet øje samles lysstrålerene først bagved nethinden. Dette forårsager, at nære objekter fremstår uskarpe. Jo kortere øjet er, jo værre er langsynetheden. I den optiske korrektion af langsynethed (fx ved at bære briller eller LASIK/ RLE/ ICL) øges brydningskraften, så brændpunktet flyttes foran nethinden.

Hvilken metode er den rette for mig?

Forud for en behandling vil der altid blive foretaget en grundig indledende forundersøgelse og vejledning for at afgøre, om du er egnet til laserbehandlingen. I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at en patient ikke er egnet til en LASIK-behandling. I de fleste tilfælde kan vi tilbyde dig en alternativ behandling, der vil kunne korrigere din synsfejl.

Øjenlaserbehandling af langsynethed

Også i kombination med en bygningsfejl

Metode Langsynethed
eeLasik / FS-LASIK op til +3 dioptrier*
* Afhængig af hornhindens tykkelse

Linsebehandling ved kraftig langsynethed

Også i kombination med en bygningsfejl

Metode
Langsynethed
ICL, korrigerende linse* fra +3 dioptrier
* Patient yngre end 40-45 år  

Linsebehandling ved langsynethed i kombination med alderssyn

Også i kombination med en bygningsfejl

Metode Langsynethed
Multifokallinse* alle dioptrier
* Patient ældre end 40-45 år  

Ved en grå stær operation kan samtidigt eksisterende nærsynethed, bygningsfejl eller alderssyn korrigeres i en og samme behandling.

Til toppen af siden