Værd at vide om grå stær

Årsager til grå stær

Grå stær er den hyppigst forekommende øjensygdom overhovedet. Uklarheden i øjets linse opstår som følge af lysbelastninger samt aldersbetingede stofskifteændringer, og det fører til et gradvist forværret syn. Ved grå stær kan indfaldende lys ikke trænge let igennem linsen, hvilket gør, at lyset spredes og ikke danner et klart billede på nethinden. Det er som at se igennem et slør: uklart og sløret, ligesom farve- og kontrastopfattelse i høj grad også aftager.

En af verdens mest hyppige øjensygdomme

Behandlingen af grå stær foregår ved en ambulant kirurgisk erstatning af den naturlige, slørede linse, med en højmoderne kunstlinse. Med næsten 15 millioner indgreb årligt, er linseudskiftningen den hyppigst udførte og mest succesfulde øjenoperation. Verden over udføres knap 15 millioner af disse indgreb årligt.

Mange års erfaring med behandlingen af grå stær

Med Dr. Jørn Jørgensen har EuroEyes en pioner inden for grå stær operationer i front. Allerede tilbage i 1990 gennemførte han som den eneste øjenkirurg i Hamborg ambulante grå stær operationer – vha. en særlig snit-teknik. Ikke engang et år senere introducerede Dr. Jørgensen „No-stitch operationen”. I dag, med mere end 150.000 behandlinger råder EuroEyes over en enestående og usammenlignelig erfaringsværdi inden for behandlingen af grå stær.

I vores EuroEyes klinikker har vi allerede succesfuldt udført flere tusinde grå stær operationer.

Til toppen af siden