Fjernelse af mandler og polypper

Aleris-Hamlet tilbyder skånsom fjernelse af mandler og polypper hos børn og voksne.

Mundens anatomiMandler er lymfelignende væv placeret på begge sider af halsen ved indgangen til svælget. Sammen med polypper, som er det tilsvarende væv i næsesvælget, hjælper de dig med at bekæmpe bakterier og infektioner ved at producere antistoffer.

Når man nærmer sig puberteten ophører antistofproduktionen gradvist, og mandlerne skrumper ind. Desværre kan der stadig komme infektion i de små mandler.

Kronisk halsbetændelse

Hvis man har haft mange infektioner i halsen, sker det til tider, at bakterierne overlever i en slags dvaletilstand i mandlerne. Hver gang der af anden årsag kommer infektion i svælget, aktiveres de hvilende bakterier, og der opstår gentagne halsbetændelser. Pga. de gentagne halsbetændelser ophobes der ildesmagende og ildelugtende propper i mandlernes dybe krypter. Disse to faktorer er de hyppigste årsager til, at man vælger at fjerne mandlerne ved operation.

Forstørrede mandler og polypper

Det kan forekomme, at mandlerne bliver så kraftigt forstørrede, at de hæmmer vejrtrækningen. Især under søvn er det et problem, fordi du får for lidt ilt og derfor bliver træt og uoplagt om dagen. Tilstanden kaldes også for søvnapnø. De store mandler gør derudover spisningen besværlig. I disse tilfælde vælger man ofte at fjerne mandlerne, da det kun er i de første leveår, at produktionen af antistoffer fra mandlerne er vigtigt.

Skånsom fjernelse af mandler og polypper

Aleris-Hamlet tilbyder fjernelse af mandler hos både børn og voksne. Indgrebet bliver foretaget i fuld narkose. Mandlerne bliver fjernet så fuldstændigt som muligt.Hvis der er polypper fjernes de i samme ombæring. Polypperne findes i rummet bag næsehulen. Normalt kan man komme hjem samme dag.

Til toppen af siden