Fedmeoperation gav Heidi Meldgaard livet tilbage

Heidi Meldgaard

37-årige Hedi Meldgaard vejede 110 kilo, men efter en gastric bypass-operation har hun halveret vægten. Heidi er nu i stand til at løbe både halvmaratons, crossløb og kvarte triatlons.

Et liv plaget af psykiske rutcheture. Det var hvad Heidi Meldgaard fra Korsør levede med, inden hun besluttede at få foretaget en gastric bypass-operation. Rutcheture, der medførte dyb sorg hos den ellers livsglade korsoraner - Jeg kunne ikke holde til den psykiske rutschetur med min elevatorvægt. Den kæmpe glæde og stolthed når jeg tabte 20 kg – til den endnu større skuffelse og følelse af nederlag, når jeg efterfølgende tog 30 kg på. Så det var en opadgående kurve, og jeg kunne slet ikke rumme det i mit hoved. Jeg blev mere og mere ked af det og indelukket, og det ligger langt fra den person jeg virkelig er, fortæller hun.

På anbefaling af sin praktiserende læge, valgte Heidi Meldgaard for fem år siden så at få en gastric bypass på Aleris-Hamlet Hospitaler i København, der hjalp hende med at tabe 50 kilo. En operation, som var starten på et nyt kapitel - Jeg lovede mig selv, at den operation var en gave. Og at jeg resten af livet har et ansvar for at passe og pleje den gave, fortæller hun.

Det kræver en mental indsats

I sin beslutning om at få foretaget en gastic bypass, fandt Heidi Meldgaard det utrolig svært at fortælle det til folk omkring hende - Jeg var flov over, at jeg ikke kunne klare det selv, og følte det som en falliterklæring. Og var bange for folks reaktion, for min selvtillid og selvværd var dårligt nok i forvejen. Så jeg tog på rundtur til min familie og fortalte det grædende til dem enkeltvis. De tog det heldigvis alle sammen overraskende pænt. Og dagen efter fortalte jeg det på mit arbejde, som også tog det pænt, fortæller hun.

Den store livstilsændring, der medførte stort vægttab gik da heller ikke uset hen - Alle omkring mig var enormt fokuseret på min vægt i de efterfølgende måneder. Hvor meget jeg havde tabt mig, og hvad jeg ville ned at veje. Det var svært for mig, for jeg kunne slet ikke forholde mig til det. Jeg havde jo ikke noget kosmetisk mål, jeg ville bare gerne være sund og rask og "normal", fortæller Heidi Meldgaard.

Det var derfor meget mærkeligt for Heidi Meldgaard at høre de selvsamme kollegaer fortælle hende, at hun vist ikke skulle tabe sig mere. Ord, som hun i sin vildeste fantasi aldrig havde drømt om at høre.

Garderobeskabet skulle udskiftes

- Jeg kunne ikke selv se, at jeg tabte mig. Så jeg blev ved at gå i det samme store tøj. Jeg rullede mine trusser ned i kanten og rullede mine bukser ned i livet. Indtil en dag jeg hev ud i livet på mine bukser og kiggede ned. Så kunne jeg se mine fødder plus et godt stykke af gulvet. Så var det vist ved at være på tide med nyt tøj. Men selvom der er gået over 5 år, så har jeg stadig svært ved at finde ud af min størrelse. Hiver for store størrelser tøj med i prøverummet endnu, fortæller Heidi Meldgaard.

Heidi Meldgaard
Heidi Meldgaard
Inden sin fedmeoperation vejede Heidi 110 kg Her ses en glad og stolt Heidi, med fornyet energi

"Jeg gør hvad jeg siger"

Heidi lever i dag et liv efter mottoet "jeg gør hvad jeg siger", så når fighteren fra Korsør nu sætter sig et mål, bliver det også indfriet - hvis jeg siger, at jeg løber 20 km i morgen, så løber jeg 20 km i morgen uanset hvad og fraviger det aldrig!!! På den måde bliver det hele tiden små sejre for mig, fortæller hun.

De små sejre giver alle blod på tanden, hvorfor Heidi Meldgaard nu løber 3-4 gange om ugen, cykler både landevej og mountainbike samt svømmer 100-120 baner minimum 2 gange om ugen. Desuden deltager Heidi jævnligt i en række løb såsom halvmaratons og kvarte triatlons. Konkurrencemennesket har løbet Berlin Halvmaraton, med udsigterne til at gennemføre det igen i år.

Det var da heller ikke for ingenting, da Heidi Meldgaard i 2015 valgte at tage på Oure Idrætshøjskole i en uge på triatlonophold - Vi havde 3 landsholdstriatleter som trænere hele ugen. Jeg tog træningstøj på kl. 6 om morgenen og tog det først af igen kl. 20 om aftenen for at tage et hurtigt bad og så ned i baren og hygge. Det var den fedeste oplevelse, og det skal jeg klart igen, fortæller hun.

Med den fornyede livsglæde har Heidi Meldgaard taget det på sig at springe i faldskærm. – En udfordring, som der næppe var nogen, der udfordrede hende til tidligere, fortæller hun.

Nu en inspiration for andre

- Hver gang jeg har trænet, så bliver det lagt på facebook. Det gør jeg ikke, fordi jeg har brug for opbakning eller bekræftelse eller noget som helst andet. Jeg bliver hverken dårligere eller bedre ud fra, hvordan andre reagerer på mig eller min træning. Jeg gør det fordi, andre har bedt mig om at gøre det. Fordi det inspirerer dem til også at komme afsted. Det er jo total win-win, slutter Heidi Meldgaard.

Fakta  
Navn Heidi Meldgaard
Alder 37 år
Behandler Peter Funch-Jensen
Behandling Gastric bypass
Afdeling København
Til toppen af siden