Reumakirurgi på Aleris-Hamlet

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Leddegigt er en alvorlig sygdom, hvor mange af kroppens led ofte angribes af en betændelseslignende tilstand. Det kan føre til, at ledbrusken og den underliggende knogle og omgivende ledkapsel ødelægges.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Leddegigt er en alvorlig lidelse, der ofte medfører betydelig invaliditet og funktionstab. Leddegigt kan ikke helbredes, men forløbet kan mildnes vha. en række lægemidler, der hæmmer ødelæggelse af leddene. Imidlertid er der en del leddegigt patienter, hvor sygdommen ikke kan bremses eller som allerede har betydelige ødelæggelser af led. Disse kan i mange tilfælde tilbydes operation.

Reumakirurgien er en disciplin i sig selv, fordi den kræver, at ortopædkirurgen kan operere mange forskellige led. Derfor har Aleris-Hamlet ortopædkirurger, der er specialiseret i reumakirurgi.

De kirurgiske muligheder er primært:

 • Synovektomi hvor man fjerner ledhinden fra de angrebne led (ofte knæled) og derved opnår lindring i mange år
 • Stivgøring er en god behandling af visse led, der er ødelagt af leddegigt. Det betyder ganske vist en nedsat bevægelighed i leddet, men til gengæld opnås smertefrihed. Behandlingen anvendes ofte på håndled eller tommelens grundled
 • Artroplastik indebærer fjernelse af en del af eller hele det ødelagte led. Anvendes ofte ved fingrenes grundled eller ved smerte fra forfødderne
 • Indsættelse af kunstige skulderled, albueled og fingerled

Se mere om ortopædkirurgi på Aleris-Hamlet

Til toppen af siden