PET-CT scanning

Pralebanner
Aleris-Hamlet tilbyder som det eneste privathospital i Skandinavien PET-CT scanninger. PET-CT scanninger bruges først og fremmest inden for kræftudredning, men er også nyttig bl.a. ved demens.

Jeg vil gerne bestille tid til en scanning

Eller ring til os på 7020 2624

Skanneren er placeret på vores hospital i Oslo, hvor vi modtager patienter fra hele Norden. Vi råder over den nyeste og mest avancerede PET-CT teknologi.

Hvordan får man udført en PET-CT scanning?

Den læge, som varetager din udredning eller behandling, kan henvise dig. Både du og din læge er velkomne til at kontakte Aleris-Hamlet i Danmark for yderligere information.

PET-CT scanningen bestilles hos Aleris-Hamlet i Danmark

Der skal foreligge en henvisning med en god indikation, hvis du skal have foretaget en PET-CT skanning. Når det er på plads, kan den let bestilles hos vores lægesekretær, som booker din skanning og transport til og fra skanneren i Oslo.

Lægesekretæren sørger i samarbejde med dig for, at de nødvendige journaler fra evt. tidligere indlæggelser eller undersøgelser faxes til Oslo.

I de fleste tilfælde kan skanningen planlægges således, at du kommer hjem samme dag. Skulle overnatning i Oslo blive nødvendig, arrangerer vi også dette for dig. Du bliver udstyret med komplet rejseplan og kontaktnummer til dansktalende personale.

PET-CT scanningen udføres hos Aleris i Norge

Scanningen udføres på vores diagnostiske center på Frederik Stangs Gatan 11-13 i Oslo. Personalet forstår dansk, og som regel vil der være dansktalende personale tilstede. Når skanningen er udført udarbejdes en beskrivelse, som sendes til den henvisende læge i Danmark. Din læge i Danmark har mulighed for dialog med de læger, som har udført undersøgelsen. Det er vores mål, at du oplever et sammenhængende og professionelt forløb.

Hvad er en PET-CT scanning?

En PET-CT scanninger en kombination af to teknologier, nemlig PET, hvor man ved indsprøjtning af en lille mængde radioaktivtsporstof (isotop) kan påvise sygdomsaktivitet og CT, som kan vise præcise røntgensnit-billeder af kroppen. Ved at kombinere PET og CT kan man meget nøjagtigt se, hvor i organerne eventuel sygdomsaktivitet er lokaliseret.

PET-CT scanning kan være relevant ved:

Kræft

  • Udredning
  • Undersøgelser ved tilbagefald (metastaser)
  • Måling af behandlingseffekt

Demens og hukommelsessvigt

  • Udredning af tidlige symptomer på mulig demens
  • Differentiering mellem de forskellige demensformer

Infektionssygdomme (lokalisering af infektionen)

Prostata og hjernekræft

Aleris-Hamlet kan tilbyde PET-CT scanning med anvendelse af en ny isotop (FACBC), som har vist sig at være mere effektiv ved påvisning af kræft i prostata og hjerne.

Til toppen af siden