Slidgigt i lænden - dese

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Slidgigt i lænden er en af de hyppigste årsager til kroniske smerter i lænden. Det kan ofte afhjælpes med en stivgørende rygoperation - i daglig tale også kaldet en dese.

Slidgigt i lændenEn række lidelser i lænderyggen kan give kroniske smerter i lænden. I en del tilfælde stråler smerterne ud i benene, hvilket skyldes dårlig plads til nerverne i rygmarvskanalen.

Den hyppigste årsag til smerter i lænden er slidgigt i lænden (spondylose).

Video om slidgigt i lændenSe video om slidgigt i lænden »

Det kan dog også skyldes forskydninger mellem to ryghvirvler (ledskred) eller et skred mellem nederste lændehvirvel og korsbenet (spondylolisthesis). Dette forekommer hos ca. 5 % af befolkningen og kan være medfødt eller opstå senere.

Video om ledskred i lændenSe video om ledskred i lænden »

Patienter med disse ryglidelser kan i nogle tilfælde have gavn af en stabiliserende rygoperation. Denne operation kaldes en spondylodese eller i daglig tale dese.

Stivgørende operation for slidgigt i lænden

En stivgørelse af lænden kan ske med en knoglebro (uinstrumenteret dese) eller med indsættelse af skruer og skinner (instrumenteret dese).Hvis der er væsentlig instabilitet mellem ryghvirvlerne eller behov for korrektion af ryghvirvlernes stilling, vælger vi at fiksere med skruer og skinner. Dette afgøres oftest først under selve operationen. 

Video om operation for slidgigt i lændenSe video om operation for slidgigt i lænden »

Til toppen af siden