Slidgigt i lænden - dese

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Slidgigt (degeneration) i lænden er den hyppigste årsag til kroniske smerter i lænden. Diskus tørrer ud og falder sammen, eventuelt med forkydning af hvirvlerne i forhold til hinanden. Ofte sker samtidig en afklemning af nerverne i lænden med gener ned i benene

Slidgigt i lænden

Hos nogle patienter kan smerterne afhjælpes med en stivgørende/stabiliserende rygoperation, i daglig tale kaldet en dese, hvor samtidigt nerverne opereres fri.

Video om slidgigt i lændenSe video om slidgigt i lænden »

Forskydninger mellem to ryghvirvler (ledskred) kan opstå i alle lændens led. Det opstår hyppigst mellem nederste lændehvirvel og korsbenet (spondylolisthesis), og forekommer hos ca. 5 % af befolkningen.

Video om ledskred i lændenSe video om ledskred i lænden »

Patienter med disse ryglidelser kan i nogle tilfælde have gavn af en stabiliserende rygoperation. Denne operation kaldes en spondylodese eller i daglig tale dese.

Stivgørende operation for slidgigt i lænden

En stivgøring af led i lænden kan ske med en knoglebro (uinstrumenteret dese) eller med indsættelse af skruer og skinner (instrumenteret dese). Hvis der er væsentlig instabilitet mellem ryghvirvlerne eller behov for korrektion af ryghvirvlernes stilling, vælger vi at fiksere med skruer og skinner.

Video om operation for slidgigt i lændenSe video om operation for slidgigt i lænden »

Til toppen af siden