Smerter og aflåsning i albuen

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Der kan opstå smerter og aflåsning i albuen, hvis du i forbindelse med sport eller ekstreme fysiske belastninger af leddet beskadiger dit ledbånd og brusken i albuen.

Oftest opstår skaden, hvis du falder og tager fra med strakt arm, hvorved du vrider i albueleddet. Omfanget af skaden på hhv. ledbånd og brusk varierer, og langt fra alle skader kræver operation.

Symptomer på smerter og aflåsning i albuen

Hvis der er tale om slidforandringer og irriteret slimhinde, der sætter sig fast, kan der komme større eller mindre hævelse i leddet med smerter og nedsat bevægelighed.

Er der tale om en bruskskade i albuen, kan det udløse smerter, hævelse og til tider aflåsning af albueleddet, når det løsrevne brusk- / knoglestykke sætter sig fast. Man kan også nogle gange få en klikfornemmelse i albuen.

Undersøgelse af smerter og aflåsning i albuen

For at vurdere tilstanden i din albue og finde ud af, hvad der kommer i klemme, foretager speciallægen en undersøgelse, og du får taget et røntgenbillede af albuen. I nogle tilfælde suppleres der med enten ultralydsscanningCT-scanning eller MR-scanning for at udrede skaden nærmere. Alle undersøgelser kan foretages på Aleris-Hamlet.

Operation af smerter og aflåsning i albuen

I de tilfælde hvor du har slået et stykke brusk eller knogle løs inde i leddet (mus), og dette smutter rundt og låser leddet fast (impingement), bør man operere hurtigst muligt. Ved kikkertoperationen forsøger man at sætte bruskstykket på igen evt. ved en ekstra lille åbning af huden henover skaden.

Hvis din albue gennem længere tid er blevet slidt (slidgigt i albuen), så brusken har taget skade, og slimhinden i leddet er blevet irriteret, eller der er følger efter et brud, kan det i nogle tilfælde være en god idé at gå ind og rense op i leddet, men det afhænger af symptomer og røntgenbilledet. 

I begge tilfælde sker det ved en albueartroskopi

Til toppen af siden