Ledskred i skulder - løs skulder

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Ledskred i skulderen sker ofte i et fald, hvor man tager fra med udstrakt arm eller hvis en håndboldspiller bliver "taget i armen" i skudøjeblikket.

Din skulder kan blive løs og gå af led, hvis du ved gentagne belastninger eller ved én kraftig belastning får en skade på ledlæben og ledkapslen, så disse bliver revet fra eller forstrukket.

Nogle personer har meget løse led, og her kan et ledskred også fremkaldes ved mindre påvirkninger af leddet, fx ved at armen føres i maksimal yderstilling eller ved mindre ryk i armen. I disse tilfælde skyldes ledskreddet (eller løsheden i leddet) en medfødt slap ledkapsel kombineret med dårlig funktion af skulderens stabiliserende muskulatur.

Symptomer på ledskred i skulder

Ledskred i skulderen er meget smertefuldt og kræver oftest, at leddet må sættes på plads under en eller anden form for bedøvelse af lægen på skadestuen. Efter et ledskred i skulderen, bliver din skulder løs og ustabil, og du kan få smerter, når vævet inde i skulderen kommer i klemme.

Træning af løs skulder

Afhængig af din alder og din idrætsaktivitet samt skadens omfang, kan du i nogle tilfælde træne dig ud af generne ved at styrke dine muskler omkring skulderen. Hvis vi skønner, at du har gode chancer for at træne dig ud af din skade, bliver du henvist til fysioterapi. Læs om dine muligheder for genoptræning på Aleris-Hamlet.

Har du medfødte løse skulderled, vil vi anbefale et muskeltræningsprogram. 

Operation for ledskred i skulder

Hvis træning ikke hjælper, hvis du har haft gentagne traumatiske ledskred eller du er ung og meget aktiv, kan det være nødvendigt at få foretaget en kikkertoperation (skulderartroskopi). Ved operationen vurderer man omfanget af skaderne i leddet og stabiliserer leddet ved at sætte ledlæben ind på plads og stramme ledkapslen samt ledbånd op.

Video om skulderstabiliserende operationSe video om skulderstabiliserende operation »

Til toppen af siden